pátek 2. března 2012

Závislost na Jeho slávě

Je tu březen a zimní sevření, chlad a tma se rozpouštějí v paprscích slunce. Už jsou občas slyšet i ptáci a dnes jsem v parku na Letné zahlédl veverku (ano, vím, že "jedna veverka jaro nedělá!"). Podobně v tomto postním období obracíme svou mysl a srdce k poselství Velikonoc - obrácení tmy ve světlo, smrti v život a zmaru starého ve zrození nového.

Tento týden jsem strávil víceméně nonstop nad knihou Tima Kellera Králův kříž, kterou jako Biblion před Velikonocemi chceme vydat. Musím říci, že jsem ani nečekal, jak silně se mě ten starý příběh o Ježíšově záchranné misi dotkne.

I tuto neděli budeme tento příběh společně odkrývat a vystavovat se jeho proměňující síle. Tentokrát budeme číst epizodu zvanou "Hora proměnění" (Marek 9:2-10) a věřím, že něco z té slávy, která tehdy rozzářila Kristovu tvář, zazáří i nám, když se sejdeme u jeho slova a stolu. 

Nevím, jak vy, ale za sebe musím přiznat, že jsem na Jeho slávě "závislý". Není nic lepšího než dotek Jeho přítomnosti - když k nám skrz šlupku životní rutiny a možná i "duchovní únavy" probleskne On sám - mnohem lepší, krásnější, laskavější a mocnější, než "obvykle".

A tak vyhlížím i tuto naději, že budeme překvapeni Jeho slávou, jeho realitou a blízkostí.

Požehnaný víkend a v neděli na viděnou od 17 hod. v Café Louvre!
Saša

PS: Přikládám pozvánku na ohlašovaný "Úvod do Bible" (klikněte). Těchto pět večerů je určeno pro ty, kdo se s Biblí terpve seznamují, i ty, kdo ji mají dávno přečtenou, ale jaksi "ztratili nit vyprávění".  Vše bude koncipováno tak, abyste mohli přivést také své přátele, kteří o obsahu Bible nevědí třeba vůbec nic. Po přednášce bude vždy prostor pro diskusi a přátelské posezení u něčeho dobrého. Moc se těším!

Žádné komentáře: