pátek 23. března 2012

Víra a skepse

Pokud se chystáte o víkendu vyrazit někam ven (což plně chápu, já třeba jedu do jihočeského Písku), chtěl bych vás povzbudit, abyste počítali se speciálním programem, který nás v neděli čeká, a nepropásli tuhle příležitost. 

Navštíví nás dr. Joel Willits, profesor z Chicaga, který je zároveň zdatný myslitel a zbožný kazatel. A taky velmi sympatický mladý muž. V Česku už dříve byl a např. si velmi oblíbil vepřové koleno U Fleků :-)) Teď ale to důležité, tedy pozvánka:

"Víra a skepse: Nepřatelé, nebo spojenci?"
Žijeme ve složitém světě. Skepse, cynismus a zklamání se promítají do všech oblastí života, včetně víry. Je vůbec možné udržet si v 21. století živou křesťanskou víru? A jak by mohla vypadat dnešní cesta k duchovní zralosti?

O těchto a dalších otázkách bude diskutovat dr. Joel Willitts, profesor North Park University v Chicagu, USA. Je autorem několika knih a přispívá na blog Euangelion.

Bude tedy možnost mj. klást otázky a diskutovat, což je myslím výborná příležitost nejen pro nás, ale třeba pro některé naše přátele, kteří mají o víře pochybnosti, nebo jsou přímo vůči ní negativně zaujati.

Tentokrát nám opět bude moci zahrát Petr Šťastný s kapelou a budeme mít ještě bohatější občerstvení než obvykle. 

Ještě jsem chtěl připomenout změnu času, která nás čeká ze soboty na neděli - začínáme v 17 hodin letního času!!

Mějte se krásně a v neděli naviděnou!

Srdečně
Saša

Žádné komentáře: