pátek 2. prosince 2011

Druhá adventní neděle: Hlas volajícího

Drazí,

tak máme za sebou premiéru v Café Louvre. Za sebe musím říci, že jsem byl opravdu napjatý, ale vše proběhlo způsobem, že jsem si neuměl představit lepší. Takže - díky Bohu (že tam byl) a díky vám (že jste tam taky byli)!

Podle různých údajů se nás sešlo asi 70-80 a řada z vás se vyjádřila, že se vám tam nejen líbílo samotným, ale že na tohle místo rádi pozvete své přátele. Někteří se vyjádřili, že konečně mají kam své "normální" přátele pozvat :-) Takže, ačkoli počty účastníků nejsou na bohoslužbách rozhodně to nejdůležitější, myslím, že máme velký důvod k radosti - zdá se, že to, co se mezi námi děje, nějakým způsobem oslovuje další a další. 

Krátké video z první adventní neděle v Louvre je na našem facebookovém profilu, kam vás tímto také zvu - je to myslím skvělá možnost ke sdílení a komunikaci.


Hlas volajícího v 21. století?
Také tuto neděli budeme mluvit o Jeho příchodu - Adventu. Pro změnu otevřeme začátek evangelia podle Marka a budeme číst o "hlasu volajícím na poušti" a o přípravě Jeho cesty, přípravě na Jeho příchod. Jak uvidíme, i podivíni (nebo možná právě oni) mají v tomto příběhu nezastupitelné místo. Budeme se zamýšlet hlavně nad tím, jak se vůbec Boží či Mesiášův příchod dá připravovat, a co to znamená pro nás teď v roce 2011, tady v Praze.


Moc se těším i na vaše úvahy, vlastně se nemůžu neděle dočkat :-)

Tak zatím a krásný víkend!

V Jeho lásce
Saša


Žádné komentáře: