pátek 25. listopadu 2011

První adventní neděle.
Přijďme oslavit Jeho příchod.
Poprvé v Café Louvre.


Drazí,

tak je to tady - letošní první adventní neděle bude pro nás zároveň první příležitostí k bohoslužbě v Café Louvre. Dokonce už to píšou i v novinách! :-)

Nevím, jak to máte vy, ale ve mně je teď docela malá dušička - jsem samozřejmě vděčný za skvělou příležitost přesunout se přímo do "srdce" města, hlavně proto, že už se do Mosaic House vlastně nevejdeme, a taqky proto, že se nám v Louvre skutečně otevřela příležitost jakoby "sama" nebo spíš "shůry", takže zde například nebudeme platit žádný nájem (podobně jako dosud v MoHo). Díky a sláva Bohu za to! Zároveň ale prožívám zvláštní rozechvění, pocit, že nás Boží Duch vede z našeho útulného zázemí zase o krok dál, ven, "mezi lidi" - ještě k tomu na takovou exkluzivní adresu. 

Což je skvělé, ale - Co když teď přijde celá řada nových lidí? Najdou zde to, co hledali? Setkají se mezi námi s Boží tajemnou přítomností? Uslyší Jeho hlas? Okusí kousek Jeho lásky v přátelském, otevřeném prostředí? Naleznou zde lék třeba na svou osamělost v tomto velikém a někdy velmi chladném městě? Ano, věřím, že ano! Ale znáte to, člověku je většinou pohodlněji v zabydlených místech, ve vyjetých kolejích. A pak nás Bůh z nich vyvádí "na cestu", do nových věcí, kde musíme spoléhat na Něj. A myslím, že jsme právě před takovou výzvou, na kterou bez pomoci shůry určitě nestačíme.

Ježíš říká: "Mám mnoho lidí v tomto městě" (Skutky 18:10). A tak věřím, že jsme součástí Jeho příběhu, Jeho mise, Jeho "příchodu" do Prahy - tedy Jeho adventu. Právě o tomto příchodu - Adventu budeme mluvit tuto neděli. Čtení bude z 1. kapitoly Jana, kde se skrývá napínavý a možná docela smutný poříběh o Slově, které přišlo domů mezi nás lidi, ale my jsme ho nepřijali. Příběh se ale naštěstí láme ve 12. verši požehnaným slůvkem "ALE". A pak už je to o nás. Pokud chcete slyšet více, tak tuto neděli v Louvre!


Budu se moc těšit!

A prosím i o vaše modlitby, ať je to hlavně Jeho akce, ne naše.
Kdo budete chtít přijít dříve pomoci s přípravou a také se společně za nové místo pomodlit, je možné už od 16 hod.
Jinak jako obvykle od 17 hodin - a samozřejmě, vaši přátelé jsou vítáni!

V Jeho lásce

Saša

PS: Jsou vítány také rodiny s dětmi - tentokrát se o jejich duchovní růst a jistě i dobrodružnou zábavu postará náš "bratr opat" Mathias!

Žádné komentáře: