pátek 9. prosince 2011

"TaCesta goes public..."


Drazí,
jak od mnohých z vás slyším, přechod do Café Louvre se asi moc podařil. Zdá se, že nejde jen o posun geografický, ale i o posun jaksi do "veřejného prostoru" (jak se vyjádřil kamarád Allan z New Yorku, "TaCesta goes public!"). 

Zároveň se nás od té doby schází výrazně více (jak je vidět i na fotkách - více jich je na našem facebookovém profilu). Což rozhodně není na bohoslužbách to nejzásadnějí, ale může to být příjemné a povzbuzující :-)

Další jistě příjemnou novinkou je živá hudba. Po Majdě Kopecké, jazzovém objevu sezóny, nás tuto neděli zpěvem a hrou znovu obšťastní Petr Šťastný a spol.
 

Obě poslední neděle se nesly ve znamení Adventu, Božího příchodu na svět. Na tohle téma tuto neděli navážeme. Popřemýšlíme nad Božím pokračujícím "přicházení na svět", které se jednou završí při Kristově druhém příchodu. Bible o tomto vyvrcholení dějin mluví jako o "čase odpočinutí" a "napravení všech věcí" (Skutky 3:19, 21). Ježíš o něm dokonce mluví jako o "znovuzrození světa" (Mat 19:28) a na jedné z posledních stránek Bible potvrzuje: "Hle, činím všechno nové" (Zj 21:5). 

O této naději (nejen pro nás, ale pro celé stvoření) budeme mluvit tuto neděli. A nejen o té budoucí naději, ale i o tom, co z ní vyplývá pro náš život dnes.

Moc se těším naviděnou v Galerii Café Louvre v neděli od 17 hod.

Požehnané adventní dny,
Saša

PS: Dnes večer (v pátek 9.12.) se od 19 hod. koná náš "První poetický večer" v klubu Hálkova 2, Praha 2. Více detailů je v pozvánce vyvěšené níže na tomto blogu. Vaši přátelé jsou samozřejmě vítáni, jako  vždy.

Žádné komentáře: