pátek 4. listopadu 2011

Na cestě - nejen časem a prostorem 

Drazí,     
tahle moje pravidelná pozvánka na bohoslužby v hostelu Mosaic House je dnes před-předposlední. Jak to?      

Především, jsme "na cestě" v čase. Jak víte, při našich bohosluľbách se do značné míry řídíme rytmem liturgického roku - a ten začíná první adventní nedělí, která letos připadá na 27. listopadu. Pokud tedy jde o křesťanský kalendář, zbývají do konce současného roku už jen tři neděle.  

Jsme ale "na cestě" i v prostoru. Vy, kdo jste se v poslední době účastnili našich setkání v Mosaic House, jste si jistě také všimli, že tento milý, unikátní a pohostinný prostor nám pomalu začíná být těsný. Během podzimu se stabilně scházíme v počtu 20-40 dospělých a několik dětí. Což je skvělé! Ale když to takhle půjde dál, do "našich" současných prostor v MoHo se už prostě nevejdeme. Téměř před dvěma lety jsme se začali scházet u nás doma, později ve sklepě hostelu Sir Toby's v Holešovicích, loni v létě jsme se přesunuli do tehdy čerstvě otevřeného Mosaic House přímo v centru města. A teď, vzhledem k růstu, který tu zažíváme, to vypadá, že je čas znovu zvednout kotvy a vydat se "na cestu", vstříc novým obzorům.  



 

A zdá se, že tato cesta se před námi opravdu zázračně otevírá. Naskytla se nám totiž možnost přesunout naše setkání na jednu z nejatraktivnějších adres v Praze, do Café Louvre na Národní třídě č.p. 22. Konkrétně do prostor Galerie Louvre v mezipatře pod samotnou kavárnou. Naše rozhovory s panem majitelem i panem provozním byly neuvěřitelně pozitivní - to, co děláme, je velmi (velmi!) zajímá :-)

Chtěl bych vás proto v těchto posledních týdnech před Adventem povzbudit a zároveň požádat o modlitby - aby Hospodin požehnal naše kroky, naše "vycházení i vcházení", abychom se posunuli dál nejen v čase a prostoru, ale především v Jeho záměru pro nás, naše společenství a naše město. Dostali jsme do vínku Ježíšovo slovo "Mám hodně lidí v tomto městě" (Skutky 18:10), a tak věřím, že naše nová možnost scházet se v samotném srdci Prahy vůbec není náhoda. Kéž na tomto oblíbeném místě Franze Kafky, Alberta Einsteina a Karla Čapka budou moci mnozí další, podobně jako my, najít to, co možná celý život hledali...  

     


Tuto neděli a dvě další se ale sejdeme ještě jako obvykle od 17 hod. v Mosaic House. Zastavíme se nad Ježíšovým podobenstvím o "deseti družičkách" čekajících na příchod ženicha (Mat 25:1-13). Nechci prozradit příliš mnoho, ale pár námětů k přemýšlení možná neuškodí... Kde pořád vězí ten ženich - proč tu vlastně není? Co je ten "olej", který chyběl bláhovým družičkám a proč se s nimi ty rozumné odmítly rozdělit? Proč podobenství končí tak přísně? Je Ježíš vysazený zrovna na bláhové lidi?  

Uvidíme! :-) Každopádně se moc těším, že budeme znovu moci společně prožít Jeho přítomnost a opět Ho trochu více poznat.  


Všem krásný víkend!
Saša (& spol.)

Žádné komentáře: