pátek 21. října 2011

"Proti smrti"

Drazí,

když minulou neděli naši hostelní bohoslužbu netradičně zahajovala Carrie, každý jsme se měli představit a říci něco o podzimu. Někteří se vyjádřili, že mají moc rádi ten "hezký" podzim (který tehdy právě ještě byl), ale mnozí se shodli, že ten "ošklivý", studený, mokrý moc rádi nemáme. A jak jsme si všimli, ten už v posledních dnech do Prahy jednoznačně dorazil!



Ať už jsme mluvili o hezkém či ošklivém podzimu, často jsme ho spojovali s umíráním, smrtí. Divné téma, něco, o čem se "ve slušné společnosti" moc nemluví. Můj velký oblíbenec Woody Allen si ale s politickou korektností nedělá moc starosti, a tak je znám řadou svých výroků "proti smrti". K jeho nejznámějším hláškám patří: "Vůbec se smrti nebojím. Jen prostě nechci být u toho, až nastane." Na tiskové konferenci v Cannes se ho zeptali, jaký má postoj ke smrti a on bez mrknutí oka prohlásil: "Jsem zásadně proti!"


Podobně jako Woody Allen, ani Bible není vždy úplně politicky korektní, a tak např. o smrti mluví docela dost. A podobně jako Woody Allen, i Bible je "zásadně proti". Tuto neděli se proto odvážíme toto téma spolu s Božím slovem otevřít. Budeme uvažovat nejen o ní, ale hlavně o Ježíšově "léku proti smrti", nad jeho vlastním vítězstvím nad ní a nad jeho výrokem, že Bůh "není Bohem mrtvých, ale živých!“ (Mat 22:23-33). Věřím, že v tomto podzimním sychravém čase se nejen zahřeme přátelskou společností a vydatným občerstvením z kuchyně Mosaic House, ale že Duch svatý nás bude chtít nově oslovit, osvobodit, posílit a vyslat na "tu Cestu" (věčným) životem s Ním.


Proto, ať už prožíváte podzimní splín nebo jste v tomto období "very busy", chci vás co nejsrdečněji pozvat. Jako obvykle se sejdeme v neděli od 17 hod v Mosaic House (Odborů 4, Praha 2).

Co může být na konci října lepšího než Ježíšovy vitamíny proti smrti?

Moc se těším!!

V Jeho lásce
Saša

3 komentáře:

Lucie řekl(a)...

Pěkně řečeno, můžu to sdílet dál? (rozuměj, převzít do evangelizačních novin?)

TaCesta řekl(a)...

Jasně, proč ne? A když uvedeš zdroj, budem rádi :-) Co je to za noviny, btw? Pěknou neděli!

Lucie řekl(a)...

chceme před Vánoci navštívit Domov důchodců se scénkou - Kameloti rozdávají noviny se špatnými zprávami a my máme noviny Dobrá zpráva...Nakonec ten článek nepoužiju celý, jen kousky...