pátek 9. září 2011

Víc než "jen" odpuštění?

Drazí,
tak už se většina z nás zabíhá do poprázdninového pracovního tempa. I když vysokoškolákům většinou ještě rok nezačal a někteří možná ještě využíváte zářijových nabídek k rekreaci, my ostatní (hlavně rodiče školních dětí) jsme už konfrontováni drsnou realitou začínajícího podzimu.

V Mosaic House nám nová sezona začala minulou neděli velmi mile - už tím, že se nás sešlo rekordních 30 duší! Proud nových, většinou mladých tváří se nezastavil a moc se těšíme na všechny proměny, které tento proud našemu vznikajícímu společenství přinese.

Četli jsme podobenství o dvou dlužnících (Matouš 18:21-35) a zamýšleli se nad zásadním tématem Ježíšova učení a vůbec Božího království, jímž je radikální odpuštění (hříchů, vin, dluhů, povinností). "Dluh", který každému z nás byl odpuštěn, je nepředstavitelný. Částku, o které Ježíš v tomto podobenství mluví, bychom nesplatili ani za 200.000 let práce! Kdo ví, že je mu hodně odpuštěno, hodně miluje. A třeba taky může hodně odouštět sám. A třeba taky bude mít "happy day" jako tenhle brazilský klouček, který na YouTube překvapil celý svět:


Tuto neděli ještě u tohoto tématu zůstaneme a budeme se ptát: Existuje ještě něco víc než odpuštění? Věřím, že ano, a že tím "něčím" je smíření. Smíření lidí s Bohem, lidí mezi sebou a samozřejmě se sebou samými je, jak věřím, cílem Ježíšovy služby a oběti a vůbec přicházení Božího království na svět. Podíváme se proto mj. na text 2Kor 5:17-21 a také na hebrejský koncept míru, harmonie, naplnění a štěstí skrývající se ve známém slůvku "šalom".

Už se nemůžu dočkat. Vaši přátelé jsou samozřejmě vítáni. Jako obvykle nás čeká chutné občerstvení a aspoň trochu se postaráme i o příchozí děti. A možná nás nějakým kouskem překvapí i náš hostitel Mathias :-) A kdo ví, co všechno dalšího pro nás bude připraveno naším nebeským Otcem skrze Ducha svatého.  Už se nemůžu dočkat.  Jako obvykle od 17 hod, Odborů 4, Praha 2.

Šabat šalom! 
Saša

Žádné komentáře: