pátek 14. března 2014

Buď laska moliťsja za Ukrainu!

Máme za sebou nádherný jarní týden a je před námi druhá postní neděle. Minulou neděli jsme se modlili za Barmu a také za Ukrajinu. Pokud jde o Ukrajinu, díky Bohu, že zatím nedošlo k ruské invazi a válce, nicméně důvod k modlitbám nadále trvá a rád bych vás k nim povzbudil, protože situace zejména v Rusku opravdu není dobrá.

Ať už se ale kolem nás děje cokoli, to nejdůležitější se děje v lidských srdcích. Znovu a znovu děkuju Bohu za to, že můžu jeho přítomnost a působení zažívat spolu s vámi v našem společenství. Jistě nejsme dokonalí (to je asi každému zjevné!), ale jsme Boží děti, jsme jeho dílo, jeho rodina a On sám nás vzal na společnou cestu za ním. Proto se nevzdávejme a držme se toho, co mezi námi začal, a veřme, že nás přes všechny překážky dovede až do cíle.

Na tuto neděli se moc těším, protože nám kázáním znovu po více než roce poslouží bratr Láďa Heryán, katolický kněz, salesiánský řeholník, pracovník nízkoprahového klubu pro mládež, výborný biblista, vysokoškolský pedagog, nadšený kytarista a skvělý člověk, mnohými označovaný za „pastora undergroundu“. Něco o něm si můžete přečíst v rozhovoru zde.

Přeju všem požehnaný víkend v Boží milosti a těším se na viděnou jako obvykle v Café Louvre od 17 hodin!


Saša

Žádné komentáře: