pátek 31. května 2013

Ve vírech víry a nevíry...

Taky vám přijde zvláštní, jak se v poslední době hodní mluví a píše o víře, náboženství, církvi a podobně? Připadá mi, že je toho čím dál víc, a to i v naší - údajně tak ateistické - zemi. Přijde mi to skoro podezřelé! :-) Možná to souvisí s novým papežem Františkem, možná s restitucí církevního majetku, ale možná je to prostě proto, že otázky víry nedají nikomu spát, ani lidem "nevěřícím" - naštěstí!


Zároveň ale kolem víry bývá spousta nedorozumění. Jedni ji považují za pověrčivost a tmářství, jiní zase za moderní magickou formuli k univerzálnímu úspěchu. 

Evangelium na tuto neděli (Luk 7:1-10) vypráví o velikém paradoxu víry. Nejmenovaný římský setník - naprostý náboženský outsider a navíc utiskovatel Božího lidu - překvapil samotného Ježíše, a to právě svou vírou. Jak je to možné?

Tématem naší otevřené bohoslužby tuto neděli v Café Louvre tedy bude víra z pohledu Bible a křesťanské tradice. Začínáme jako obvykle od 17 hodin a jako host nám tentokrát bude hrát a zpívat Mirek Šedivý se svým doprovodem.

Moc se těším a přeju požehnaný víkend, kdekoli budete!


Saša

Žádné komentáře: