čtvrtek 5. dubna 2012

Svátky Veliké noci

Drazí,
tentokrát píšu už ve čtvrtek, protože zítra začínají tři dny velikonočních svátků, nejvýznamnější moment křesťanského roku. 

Ježíš shrnul tajemství Velikonoc do několika slov:

"[Syn člověka] ... bude vydán pohanům, bude zesměšněn, pohaněn a popliván. 
Zbičují ho a zabijí, ale třetího dne vstane z mrtvých." (Luk 18:32-33)

A tak nám všem přeju, abychom mohli tyto dny prožít v Jeho přítomnosti.

Abychom s ním prožili jeho pátek i neděli, 
jeho ukřižování i vzkříšení, jeho sebeobětující lásku i jeho vítěznou moc.

Abychom nezatvrdili své srdce před křížem, 
který zjevuje Jeho lásku, ale i naši hříšnost a potřebu odpuštění.

A abychom se s Ním a jeho přáteli odvážili vydat na cestu od prázdného hrobu 
k tajemství věčného života.

Zůstáváte-li na Velikonoce v Praze, jsou tu tři příležitosti prožít tyto dny společně:

Velký pátek - v poledne od nám. Republiky přes pěší zónu k Můstku spolupořádáme pouliční happening Ukřižování v Praze, následovaný veřejným čtením Markova evangelia na Jungmannově nám (mezi 13-15 hod.). Více info je zde a zde. Můžete přijít už před začátkem akce na velkopáteční piknik (snídaně Páně, chcete-li) - od 11 hod. na prostranství před Billou, nám. Republiky (ul. V Celnici). Kávu či velikonoční beránky s sebou, lze i zakoupit např. v Bille. Modlitby za počasí a zdárný průběh vítány!

Bílá sobota - Tom Janda nás zve na svou chatu na Ždáni (35 km za Prahou, 100 m od Slapské přehrady) - jet se dá autem nebo busem ze Smíchovského nádr. sraz v 9:45, více info zde, operativní instrukce a navigace na místo na Tomově mobilu 777 854 140. Jsme zváni za každého počasí!

Velikonoční neděle - Kristovo vzkříšení oslavíme mimořádně v evangelickém kostele sv. Martina ve zdi  (Martinská ul. na Starém Městě, mapa zde). POZOR, ZAČÍNÁME VÝJIMEČNĚ UŽ OD 15 hodin (!). Troška info na facebookovém profilu zde. Je zajištěn i program pro děti. Po skončení v 16,30 můžeme jít ještě někam posedět na kávu apod.

Pokud strávíte Velikonoce mimo Prahu, věřím, že budeme spojeni v jednom Duchu. Pokud zůstáváte ve městě, těším se na to, co spolu spolu prožijeme.

V Jeho lásce
Saša

Žádné komentáře: