pátek 10. února 2012

Dobrá zpráva pro mocné i nemocné, 
bezmocné i malomocné

Taky už se těšíte na jaro? Tento víkend mají být rekordní mrazy, ale zkuste to vzít tak, že toto už je předposlední neděle před Popeleční středou, a pak už je to jen 40 dní do Velikonoc. Tak doufám, že teď už taky spolu se mnou vidíte "teplo na konci tunelu" :-)))

Pokud tedy během víkendu někde nepřimrzneme, můžeme se opět sejít v útulném Café Louvre nad teplým(!) pokrmem, abychom ve společnosti přátel "na cestě" a v přítomnosti Ducha přijali povzbuzení a posílení z Božího slova a ze sdíleného chleba a kalicha.

Text na tuto neděli bude stále ještě z 1. kapitoly Marka, tentokrát příběh o uzdravení malomocného (verše 35-45). Uvidíme Ježíše, který nejen káže a učí, ale také vysvobozuje, uzdravuje a očišťuje. Ježíše, který je pohnut soucitem nad lidskou bolestí. Ježíše, který se dotýká i nedotknutelných a přijímá i nepřijatelné. 

A tak věřím, že pro nás Bůh opět má nějaké Dobré zprávy.  A taky věřím, že jeho evangelium není jen šedá teorie, se kterou jsme tak nějak povinni prostě souhlasit. Věřím, že můžeme spoléhat, že to, co dělal tehdy v Galileji, chce dělat i za našich dnů v Praze.

Přeju vám klidný a radostný víkend a moc se těším na viděnou jako obvykle od 17 hod. v Louvre.

V Něm,
Saša

Žádné komentáře: